5 korisnih saveta za brigu o bebi staroj tri meseca

Vaša beba sada već ima tri meseca. Tražite neke jednostavane i efikasane načine za negu bebe i želite da uvek bude vesela i dobro raspoložena? Razmotrite neke od dole navedenih primera i primenite ih.
Beba od tri meseca plače manje nego novorođenče, postaje više predvidljiva, teži da ispolji rutinske obrasce spavanja i počinje da uživa u svom okruženju. Kako se beba više razvija i postaje aktivnija, mora se unaprediti i Vaša briga o njoj. Stoga smo za Vašu dobrobit, sastavili listu korisnih saveta za negu bebe stare tri meseca. Da bi osigurali dobro zdravlje i sigurnost Vašeg malog andjelčića.

1. Nastaviti sa dojenjem:

Majčino mleko je ipak najzdravija hrana za bebu od tri meseca. Štaviše, u trećem mesecu, bebe imaju tendenciju da razviju plan hranjenja. Izbegavajte da im dajete sokove, kravlje mleko ili neku tvrdu hranu u ovoj fazi. Ako ste zaposlena majka, uz pomoć specijalne pumpe sačuvajte svoje mleko u boci i stavite u frižider. Majčino mleko može da traje do 48 sati u frižideru. Uputite bebisiterku kako i kada da nahrani Vašu bebu mlekom iz frižidera, dok ste na poslu.

2. Stavite bebu na spavanje:

Beba od tri meseca ima tendenciju da spava pet do šest sati bez prestanka. Tako možete pokušati da je naviknete da spava noću. Uverite se da spava na leđima i pustite je da spava sama. Čak i ako se probuditi i počne da plače u mraku, ona će težiti spavanju i sama će zaspati u jednom trenutku.

3. Komunicirajte sa svojom bebom:

U uzrastu od tri meseca, Vaša beba je mnogo ekspresivnija nego ranije i reaguje na glasove i pokrete. Pravite jednostavne pokrete kako bi zabavljali svoju bebu. Koristite zvukove i pesme kako bi privukli njenu pažnju. Kako beba razvija stisak, možete joj dati mekane igračke u ruke i pustiti je da istražuje. Mekane igračke će je zabaviti i uživaće neko vreme.

4. Ohrabrite je u razvojnim promenama:

Vaša beba će biti izložena mnogim razvojnim promena, kao što je žvakanje, sisanje, nestrpljivost i curenje nosića. Iako sa tri meseca još nemaju zube, vole da nešto stavljaju u usta, a to je trenutak kada glodalice mogu zabaviti bebicu. Osim toga, beba voli da puzi i da istražuje svet oko sebe. Tako možete da isplanirate i kratku šetnju do parka i nazad svakog dana, ako je lepo vreme.

5. Vežbe mere predostrožnosti:

Vašoj bebi sve deluje ukusno i sve mora da proba, zato sve što joj dodje pod ruku stavlja u usta. Dakle, morate biti oprezni i raditi više na bebinoj bezbednosti. Razmotrite okolinu oko nje. Neka svi lekovi, oštre igračke i druge stvari, koje mogu da povrede bebu, budu dalje od nje. Postavite krevetac dalje od prozora i vrata. Dezinfikujte sobu bebe i održavajte čistom u svakom trenutku. Postarajte se da imate odgovarajuće sedište za bebu na zadnjem sedištu vaših kola, jer je tako najsigurnije za nju. Proverite da li je stabilno i u toku vožnje i obavezno vežite pojas.

Dečije kolike
Dečije kolike
Prva pomoć kod stomačnih grčeva beba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest