ColiPrev® - Prva pomoć kod stomačnih grčeva beba

ColiPrev®

Portugalska firma Neosanté Health Solutions S.A. je farmaceutska kompanija koja proizvodi inovativne i visokokvalitetne proizvode koji omogućavaju da se poboljša kvalitet ljudskog života širom sveta. Celsis posluje posebno u oblasti pedijatrije, sa naglaskom na ishranu odojčadi i proizvodnju OTC proizvoda. Jedan od proizvoda je originalni dijetetski suplement koji sadrži enzim laktazu – ColiPrev®, u obliku kapi. Na tržištu Srbije se nalaze pakovanja od 15 ml koje uvozi kompanija VIVAX Pharmaceuticals.

Moderna rekombinantna tehnologija

ColiPrev® je biotehnološki proizvod proizveden u GMP sertifikovanoj proizvodnji. GMP sertifikat imaju samo proizvođači koji su usklađeni sa strogim uslovima dobre proizvođačke prakse. To je dokument kojim se potvrđuje da proizvođač zadovoljava stroge kriterijume koji se primenjuju na proizvodnju i kontrolu lekova, medicinskih sredstava ili dijetetskih suplemenata. Biraju se samo kvalitetni i verifikovani proizvođači farmakološki aktivnih supstanci, uglavnom biljnog porekla. Ove aktivne supstance se dodatno proveravaju u sopstvenim laboratorijama, garantujući svojstva u skladu sa tekstom na pakovanju finalnog proizvoda. Drugim rečima, GMP sertifikat garantuje da je dijetetski suplement koji ste izabrali proizveden u strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje i da proizvod ne može biti kontaminiran na bilo koji način.

Prirodni preparat

ColiPrev® se sastoji samo od prirodnih sastojaka, enzim laktaza je njegova glavna komponenta.

Sastav: 56,9% laktaza, 25% glicerol, 17,2% voda, 0.9 % stabilizator – Kalijum hlorid

Enzim laktaza

Visoko aktivni enzim laktaza je ekstrahovan iz gljivice Aspergillus Orizae koja je izvor biološki aktivne laktaze stabilne čak i u pH sredini želudačne kiseline.

Zašto ColiPrev® ?

Upotrebu enzima laktaze koji se nalazi u dijetetskom proizvodu ColiPrev®, podržava nekoliko kliničkih studija koje pokazuju prolazni nedostatak laktaze kao mogući uzrok grčeva kod beba, jer dovode do nemogućnosti digestivnog sistema deteta da vari laktozu.

Laktaza je prirodni enzim koji se nalazi u tankom crevu. Ovaj enzim pomaže varenje laktoze koja je glavni šećer u svakom mleku. Laktaza vrši hidrolizu laktoze – deli je na dva prosta šećera – glukozu i galaktozu, i ovi prosti ugljeni hidrati se zatim lako apsorbuju u crevima. Pošto je mleko fundamentalni deo ishrane beba i mnogo beba privremeno pati od nedovoljne proizvodnje enzima laktaze, javlja se pomenuta intolerancija na laktozu, koja je povezana sa infantilnim kolikama, tj. grčevima beba. Nesvarena laktoza koja prolazi kroz creva izaziva nadimanje, napetost, grčeve u stomaku i proliv. Dodavanje enzima laktaze u mleko sprečava ove simptome, pa ako su grčevi kod bebe uzrokovani nedovoljnim stvaranjem laktaze oni će se znatno smanjiti ili prestati odmah nakon dodavanja dijetetskog proizvoda ColiPrev® mleku ili mlečnoj formuli.

Pogodno doziranje

Kada majka doji – pred samo dojenje se adekvatna količina kapi ukapava u unapred sterilisanu kašičicu i daje direktno u usta deteta (pratite uputstva iz tabele za doziranje u pakovanju).
Kada se koristi adaptirana formula – adekvatnu količinu kapi (prema uputstvu iz tabele za doziranje) ukapajte u pripremljenu mlečnu formulu .

ColiPrev® treba koristiti isključivo prilikom hranjenja deteta, naročito u prva 3-4 meseca života, u vreme kada još uvek nije dovoljno stvaranje enzima laktaze u digestivnom sistemu bebe.

 

Pogledaj uputstvo za upotrebu.

 

Pin It on Pinterest