Nove tehnologije, donose nam nove mogućnosti na svim poljima. Tako su kreativni ljudi došli do novog rešenja koje bi moglo da pomogne mladim mama u prvim danima dojenja.

Za sve zabrinute mame koje ne znaju i ne mogu da procene da li je njihovo dete posisalo dovoljnu količinu mleka, sada postoji rešenje. Reč je o proizvodu i aplikaciji, pod nazivom “Momsense“. Ovaj merač količine posisanog mleka možda je pravo rešenje za sve one majke čija deca sišu, a konstantno plaču, čije su majke zabrinute da li imaju dovoljno mleka i da li je njihovo dete zapravo – gladno.

Prvi proizvod ovakve vrste u svetu, snima zvuk i količinu gutljaja koje dete napravi za vreme sisanja, a sve putem senzora koji se nalazi na detetovom obrazu. Uz to, dolaze i slušalice povezane s tim senzorom koje koristi majka i tako sluša da li dete zaista guta i siše, ili samo odmara na dojci. Celi “aparatić” je spojen putem mobilnog telefona s aplikacijom koja beleži broj detetovih gutljaja i tako meri okvirnu količinu mleka koju je beba pojela. Uređaj je zamišljen kao pravi način otklanjanja svih dilema oko količine posisanog mleka. Proizvod i aplikacija potiču prirodan način hranjenja novorođenčadi i konzumiranje majčinog mleka.

Majke koje su isprobale ovaj proizvod, a zasad je reč o majkama u Australiji gde je proizvod i plasiran na tržište, presrećne su i smirenije, jer znaju koliko njihova beba pojede i tako otklanjaju sumnje zbog neumornog plača bebe, do kojeg dolazi iz nekog drugog razloga, a ne zbog gladi, a tako nemaju ni potrebu da posežu za adaptiranim mlečnim formulama.

Kod majki koje isključivo doje, pozitivni učinci dojenja vide se kroz dobijanje na težini, a isto tako i broj mokrih pelena. Ako sve ide glatko i beba deluje srećno i smireno, problema nema. Ukoliko baš i ne ide i beba ima probleme s povlačenjem mleka događaju se brojni usponi i padovi kod hranjenja, a posebno kod prvorotkinja koje su uglavnom zbunjene celom situacijom. Upravo njima je i namenjen ovaj proizvod koji bi trebao im olakša celu situaciju zvanu dojenje.

Dečije kolike
Dečije kolike
Prva pomoć kod stomačnih grčeva beba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest