5 jednostavnih užina za mame tokom dojenja

U toku dojenja bebe, morate biti sigurne da niste gladne. Koliko god bilo obaveza tokom dana, ne smete preskakati obroke. Kvalitet mleka, zavisi od Vaše ishrane, i ako preskačete i neredovno se hranite, nećete biti u mogućnosti da pružite bebi odgovarajuće hranljive materije.

Osim ručka i večere, trebate da ubacite i mini užine za grickanje. Treba da izaberete zdrave opcije koje nisu masne. U ovom članku su opisani neki jednostavni i brzi trikovi kako da napravite užinu koja Vam je prekopotrebna.

Pre nego što bilo šta uzmete da jedete ili popijete, konsultujte se sa doktorom. Iako su svi obroci koji su ovde navedeni, bazirani na zdravoj ishrani, Vaš doktor će vas još bolje posavetovati šta je dobro za Vas i Vašu bebu.

Nekoliko opcija koje možete isprobati

1. Šolja jogurta sa žitaricama

Ovo je ukusna i zdrava poslastica koja će vam pružiti osećaj sitosti, a veoma brzo i lako se prvi. Sve što Vam je potrebno je šolja, jogurt i mešavina drugih sastojaka kao što je seckano voće, mleveni bademi, indijski orah, orasi, žitarice i slično. Najbolji deo užine je taj, što možete uživati u ovom ukusnom obroku i dok dojite bebu.

2. Mešavina različitih vrsta oraha

Kombinacija oraha, ukusna i zdrava užina koju možete jesti u bilo koje doba dana i lako se pravi. Sve što Vam treba je nekoliko različitih vrsta oraha, kao što su prženi bademi, ne zasoljeni pistaći, indijski orah, orah i slično. Možete ih zapeći malo ako želite. Stavite ih sve zajedno u jednu posudu pored kreveta, po mogućnosti u sobu u kojoj dojite bebu. Mešavina oraha će vam pružiti instant energiju i pomoći da se osećate sitim, a takođe može lako da se gricka dok dojite.

3. Hladno osveženje sa jogurtom i žitaricama

Ukoliko volite jogurt, a takodje volite i sladoled na štapiću, onda je ova užina odlična ideja za Vas. Sve što Vam je neophodno da sipate jogurt u neki kalup za sladoled na štapiću ili neku sličnu posudu i tome dodate miks različitih žitarica, sveže seckano voće i suvo voće. Ostavite u zamrzivač preko noći i sutradan uživajte u ukusnoj i zdravoj užini tokom dojenja.

4. Tvrdo kuvana jaja

Možete jesti tvrdo kuvana jaja u bilo koje doba dana, takođe i dok dojite Vašu bebicu. Nekoliko veoma hranljivih zalogaja koji će pomoći da se osećate sito i dobijete potrebnu dozu energije. Najbolje od svega je što ih možete uvek pripremiti ranije. Samo skuvajte veću količinu od jednom. Kada ih jednom skuvate, odložite ih u frižider za celu nedelju. Ovo može biti jedan od najboljih obroka za mame koje doje.

5. Integralni krekeri sa sirom

Integralni krekeri sa sirom su još jedan veoma ukusan, zdrav i odličan brzo spremljen obrok za mame koje doje. Stavite parče ne masnog sira na parče krekera, a možete dodati i sitno iseckano kuvano jaje na to. Složite ih na tanjir i grickajte kada god budete u prolazu.

Isprobajte ove super ukusne užine, koje će Vam pomoći da se osećate sito i puni energije, pogotovo dok dojite.

Dečije kolike
Dečije kolike
Prva pomoć kod stomačnih grčeva beba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest